Sensi therapie

Sensi therapie is een behandel methode die het zelfgenezend vermogen activeert, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

De behandelmethode kan je op alle vlakken (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) in balans brengen.

Bij Sensi therapie worden effectieve onderdelen uit verschillende therapieën toegepast, naast de echte Sensi behandel methoden.

Met een biotensor meet ik uit welke onderdelen uit het Sensi meetprotocol nodig zijn voor jou. Zo krijg je een behandeling die op jou klacht gericht is.

Een behandeling duurt gemiddeld 1 a 2 uur per consult en is afhankelijk wat er zich tijdens de behandeling voordoet. Gemiddeld zijn er ong. 2 - 5 behandelingen nodig.

Hieronder zal ik enkele onderdelen uit de therapie kort uitleggen:

 

Gates herstellen

Door deze punten op het lichaam, die de verbinding maken tussen lichaam en geest afwisselend vast te houden herstelt de verbinding en brengt u weer in balans.

 

Harmonie Protocol

Door het vasthouden van verschillende harmoniepunten/meridiaanpunten aan benen armen/handen, zorgen ervoor dat er evenwicht komt in lichaam en geest.

 

Verzamelpunt correctie:

Het middelpunt van je energie systeem bevind zich op het borstbeen, door omstandigheden trauma, stress of ziekte kan het verzamelpunt verschuiven en klachten geven. Door verzamelpunt correctie uit te voeren kan ik het punt weer terugzetten op de juiste plek.

 

Burn-out protocol

Bij het burn-out protocol gaan we kijken hoe we het lichaam weer zo snel mogelijk in balans kunnen brengen.

We meten uit wat er nodig is om ervoor te zorgen dat stress en onzekerheden uit jou systeem verdwijnen.

Voeding speelt hierin vaak ook een belangrijke rol. Vaak is er geen hongergevoel meer en eet je al langere tijd niet goed en raken je reserves op. Soms kan dan een tijdelijk uitgemeten dieet nodig zijn, wardoor de tekorten die zijn ontstaan weer worden aangevuld.

Ook meet ik uit of er orthomoleculaire aanvullingen nodig zijn zoals vitamines en mineralen

 

Drukpunt-massage

Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo dat door bewustwording van je thema de pijn al kan verminderen.

 

Holistic pulsing

Holistic Pulsing is een zachte ritmische wiegende/schuddende massage waarbij je op een hele zachte manier kunt "loslaten" en algehele ontspanning en bewustwording kunt ervaren.

Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel!

 

EFT (Emotional Freedom Techniek)

Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, schuld, verdriet, trauma e.d. Ook hier weer, eenvoudig en effectief in het gebruik. De Emotional Freedom Techniek komt uit Amerika. Het is een zeer snel werkende kloptechniek op meridiaan punten, zo word je op een zachte manier bevrijdt van "pijn" zoals oa. trauma's, fobieën, verdriet, schuld, angst (en), verslavingen maar ook van heel veel lichamelijke klachten.

 

Edelsteen therapie

Hierbij worden edelstenen op en rond het lichaam gelegd. Dit ondersteund verschillende processen en wordt vaak als helend ervaren. Edelstenen brengen lichaam en geest in evenwicht

 

Edelstenen

Een uitgemeten edelsteen om te dragen, kan waar nodig is versterken en/of helend zijn!

 

Diëten

Door een evt. tijdelijk uitgemeten dieet komt je voedingspatroon weer in balans.

 

Voeding- en allergie meting

Als je lichaam teveel "foute " voedingsstoffen binnen krijgt, reageert het hier negatief op. Met de biotensor meet ik uit, welke voor jou "foute" voedingsstoffen er tijdelijk niet gegeten mogen worden. Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen "tijdelijke gifstoffen" in het lichaam meer bij. Na een bepaalde tijd is het lichaam weer bestand tegen deze voedingsmiddelen.

 

Remedies/oliën

Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een remedie of olie te gebruiken. Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. je werkt dan dus aan je klacht en aan het achterliggende thema van de klacht in deze periode. Deze zijn allen op geheel natuurlijke basis en afgestemd op deze "tijd".

 

Orthomoleculair

Soms ontstaan er in je lichaam tekorten van bepaalde voedingsstoffen, Wat de tekorten zijn wordt uitgemeten met de Biotensor.

Met Sensi therapie behandel je de gehele mens niet (alleen) zijn of haar ziekte/klacht!

Sensi therapie is geschikt voor een ieder die lichamelijke of psychische klachten heeft en/of "gedragsproblemen". Steeds meer mensen/kinderen zijn hoogsensitief, hebben ADHD, Autisme en hebben te maken met klachten die hierdoor kunnen ontstaan. U kunt daarbij denken aan :

Allergieën , overgevoeligheden

Eczeem

Stress

Burn-out

Hoofdpijn en Migraine

Slapeloosheid, vermoeidheids verschijnselen

Slaap- en concentratieproblemen

Onzekerheid en te weinig zelfvertrouwen

Buikpijn

Darm- en maagklachten

Rug- en nek klachten

Angsten en trauma"s

Depressie

Niet lekker in je vel zitten

Verslaving, enz

Klachten die zich blijven herhalen zonder aanwijsbare reden


Waarom kiezen voor Natuurlijk in Balance?

grade

Wordt efficienter

mood

Wordt gelukkiger

favorite_border

Leef gezonder